Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Persondatapolitik

 

EU's persondataforordning får virkning fra den 25. maj 2018 og bliver suppleret af den danske databeskyttelseslov af 17. maj 2018. Tilsammen vil de udgøre den gældende persondatalovgivning.

 

Persondataforordningen, som har direkte virkning i alle EU's medlemslande, stiller større krav til behandlingen og opbevaringen af personoplysninger end tidligere med henblik på at styrke beskyttelsen af EU-borgernes personoplysninger. Forordningen og den danske databeskyttelseslov gælder selvfølgelig også for Centralorganisationen af industriansatte i Danmark (CO-industri), som forhandler industriens overenskomster for forbundenes medlemmer.

 

Det er derfor en meget vigtig opgave for os at beskytte de personoplysninger, som vi modtager og behandler. Det gælder blandt andet tilmelding til CO-industris arrangementer, håndtering af sager i det fagretlige system, hvis du ansøger om en stilling hos os, eller hvis du tilmelder dig vores nyhedsbreve.

 

Du kan læse nærmere i vores opdaterede persondatapolitik nedenfor.

 

Denne persondatapolitik forklarer, hvordan CO-industri behandler dine personoplysninger, hvilken kategori af personoplysninger, der er omfattet af behandlingen, ligesom der vil være en beskrivelse af formålet og behandlingsgrundlaget. Der vil også være en beskrivelse af de tilfælde, hvor dine oplysninger bliver videregivet til en tredjepart. Desuden vil det fremgå, hvilke rettigheder du som registreret kan påberåbe dig.

 

1 DATAANSVARLIG

Centralorganisationen af industriansatte i Danmark er dataansvarlig for behandling af dine personoplysninger.

 

2 KONTAKTOPLYSNINGER

Centralorganisationen af industriansatte i Danmark
CVR: 51892119
Molestien 7, 3.
2450 København SV
E-mail: co@co-industri.dk
Tlf.nr.: 33 63 80 00

 

3 BEHANDLING

Kurser, møder, og konferencer i CO-industri
Formål: Varetagelse af kursusadministration. For at kunne supportere og administrere FIU-systemet er det nødvendigt, at der overføres personoplysninger om dig, når du skal deltage på et kursus, som FIU administrerer.
Kategorier af personoplysninger: Udover almindelige personoplysninger som navn, postadresse, arbejdsgiver, arbejdsplads, uddannelse, stillingsbetegnelse og tillidshverv behandles der også følsomme oplysninger herunder oplysning om fagforeningsmæssige tilhørsforhold.
For at sikre en entydig identifikation i systemet, behandles der desuden CPR-nummer.
Kilder: CO-industri modtager personoplysninger direkte fra dig, når du anvender tilmeldingssiden til FIU-kurser og mitfiu eller fra dit forbund.
Behandlingsgrundlag: Oplysningerne behandles med hjemmel i artikel 9, stk. 2, litra b.
Modtagere: I CO-industri benyttes eksterne systemleverandører og samarbejdspartnere, som leverer systemer, support, drift og som i kraft heraf vil have adgang til personoplysninger. CO-industri indgår databehandleraftaler med disse. 

Opbevaring: Vi opbevarer oplysninger, så længe det er nødvendigt til de nævnte formål, og derefter vil de blive slettet.
Oplysninger, der vedrører regnskabsmateriale slettes efter fem år plus indeværende år jf. bogføringsloven.  

Fagretlig sagsbehandling
Formål: Det forbund, du er medlem af, kan anmode CO-industris faglige og juridiske afdeling om at yde assistance i forbindelse med eventuelle faglige sager, hvor du måtte være involveret.
Kategorier af personoplysninger: I forbindelse med førelse af faglige sager vil der blive behandlet både almindelige og følsomme oplysninger herunder, men ikke begrænset til: navn, arbejdsgiver, CPR-nummer, lønforhold, ansættelsespapirer, foto og helbredsoplysninger.
Kilder: CO-industri modtager personoplysninger fra CO-industris medlemsforbund, Dansk Industri, LO og fra dig selv.
Behandlingsgrundlag: De nævnte personoplysninger videregives fra dit forbund, Dansk Industri, LO og fra dig selv med hjemmel i artikel 9, stk. 2, litra b, og i den såkaldte retskravsbestemmelse i artikel 9, stk. 2, litra f, ligesom de også behandles i CO-industri i medfør af dette grundlag.

Modtagere: Oplysninger vil blive videregivet til relevante parter i sagen herunder eventuelt Arbejdsretten, parter og dommere i den faglige voldgift, Afskedigelsesnævnet, Ligelønsnævnet samt pensionsselskaber.
Opbevaring: Det er muligt, at en sag genoptages, og derfor kan dine oplysninger blive opbevaret ud fra en konkret vurdering og med hjemmel i forældelseslovens kapitel III.

 

TR-web
Formål: Udbetaling af TR-vederlag samt invitationer til CO-industris aktiviteter.
Kategorier af personoplysninger: I forbindelse med registrering af din tilmelding til TR-web vil der blive behandlet både almindelige og følsomme oplysninger herunder, men ikke begrænset til navn, postadresse, telefonnummer, e-mailadresse, arbejdsgiver, CPR-nummer samt fagforeningsmæssige tilhørsforhold.
Kilder: CO-industri modtager personoplysninger fra CO-industris medlemsforbund, Dansk Industri og fra dig selv.
Behandlingsgrundlag: De nævnte personoplysninger videregives fra dit forbund og fra dig selv med hjemmel i artikel 9, stk. 2, litra b, og i den såkaldte retskravsbestemmelse i artikel 9, stk. 2, litra f, ligesom de også behandles i CO-industri i medfør af dette grundlag.
Modtagere: Oplysninger vil blive videregivet til Dansk Industri og dit forbund.
Opbevaring: CO-industri opbevarer oplysninger, så længe det er nødvendigt til de nævnte formål. Dine oplysninger vil blive opbevaret, indtil du melder dig ud af dit forbund.

 

Behandling af sager i udvalg og nævn

Formål: CO-industri er repræsenteret i forskellige faglige udvalg og nævn som beskikkede/udpegede medlemmer.
Det kan blandt andet være Arbejdsmiljøklagenævnet, Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg og Erhvervs-sygdomsudvalget.
Kategorier af personoplysninger: I forbindelse med behandling af disse sager vil der udover almindelige oplysninger blive behandlet både almindelige og følsomme oplysninger herunder men ikke begrænset til: navn, arbejdsgiver, CPR-nummer, lønforhold, ansættelsespapirer, foto, helbredsoplysninger og fagforeningsmæssigt tilhørsforhold.
Kilder: CO-industri modtager personoplysningerne fra offentlige myndigheder, sine medlemsforbund og fra dig selv.
Behandlingsgrundlag: Udvalgsmedlemmer kan være udpeget af Beskæftigelsesministeren, efter de er udpeget af CO-industri, og i andre tilfælde vil beskikkede/udpegede deltagere finde hjemmel i bl.a. arbejdsmiljøloven.
Modtagere: Sager vil blive drøftet til udvalgs- og nævnsmøder.
Opbevaring: Oplysninger fra møderne hvor der tages stilling til enkelte sager, opbevares efterfølgende, da de kan blive gjort til genstand for klage. Oplysningerne vil blive opbevaret efter en konkret vurdering og med hjemmel i forældelsesfristerne i forældelseslovens kapitel III.

 

Nyhedsbreve og pressemeddelelser
Formål: Udgivelse af nyhedsbreve og pressemeddelelser.
Kategorier af personoplysninger: I forbindelse med tilmelding hertil behandles oplysninger såsom navn og e-mailadresse, ip-adresse og tilmeldingstidspunkt. Til brug for udsendelse hos nyhedsbrevspartner videregives alene navn og e-mailadresse på modtagere af nyhedsbreve.
Kilder: CO-industri indsamler personoplysningerne fra dig, når du tilmelder dig, og når du gør brug af nyhedsbrevene.
Behandlingsgrundlag: CO-industri udsender nyhedsbreve til to type brugere: Tilmeldte via medlemsforbundene samt personer som selv har tilmeldt sig via hjemmesiden. CO-industri behandler disse oplysninger efter samtykke artikel 6, stk. 1, litra c.
Modtagere: Dine oplysninger videregives til en leverandør, som står for udsendelsen af nyhedsbrevene og som CO-industri indgår databehandleraftale med.
Opbevaring: Dine oplysninger opbevares, indtil du trækker dit samtykke tilbage. Dine oplysninger vil efterfølgende blive anonymiseret, og de anonymiserede data vil blive brugt til statistiske formål.

 

Hjemmeside
Formål: CO-industri har et lukket medlemsområde, hvor ansatte i CO-industris medlemsforbund samt tillidsvalgte herfra har særlig adgang. Området indeholder ingen personlige oplysninger, men giver eksklusiv information og værktøjer. CO-industri anvender cookies til at følge trafikken på hjemmesiden med henblik på at forbedre brugeroplevelsen.
Kategorier af personoplysninger: Adgang til den lukkede del af CO-industris hjemmeside foregår med NemID. Der afgives således CPR-nummer, adgangskode og kode fra nøglekort/nøgleapp, når man logger på. Der registreres via cookies besøgte sider, browsertype, tidspunkt for besøg og IP-adresse.
Kilder: CO-industri modtager personoplysninger fra sine medlemsforbund.
Behandlingsgrundlag: CO-industri opretter og behandler kun oplysninger om brugere af den lukkede del af CO-industris hjemmeside efter samtykke fra den pågældende. 

Modtagere: CO-industris hjemmeside hostes hos en ekstern leverandør, som CO-industri indgår databehandleraftale med. 

Opbevaring: Dine oplysninger opbevares, indtil du trækker dit samtykke tilbage. Dine oplysninger vil efterfølgende blive anonymiseret, og de anonymiserede data vil blive brugt til statistiske formål.

 

Bestilling af tryksager
Formål: CO-industri tilbyder mulighed for at bestille tryksager via hjemmesiden co-industri.dk. 

Kategorier af personoplysninger: Ved bestilling af tryksager behandles oplysninger om bestillerens navn, e-mailadresse, postadresse, telefonnummer og fagforeningstilhørsforhold. 

Kilder: CO-industri modtager personoplysningerne fra den, der afgiver en bestilling.
Behandlingsgrundlag: CO-industri behandler oplysningerne på grundlag af samtykke. 

Modtagere: Oplysningerne opbevares i CO-industris pjecemodul, der hostes hos ekstern leverandør, som CO-industri indgår databehandleraftale med. Oplysningerne behandles herefter af CO-industri til at afsende de bestilte tryksager.

Opbevaring: Data slettes, når de bestilte tryksager er afsendt.

 

Stillingsansøgninger
Formål: Rekruttering af medarbejdere til CO-industri, herunder vurdering af stillingsansøgere. 

Kategorier af personoplysninger: Navn, fødselsdato, køn, postadresse, e-mailadresse, telefonnummer, ansøgning, foto, CV, karakterudskrifter, diplomer og evt. referencer og anbefalinger.

Kilder: CO-industri behandler kun de oplysninger, som du giver os eller giver os samtykke til at indhente.
Behandlingsgrundlag: CO-industri behandler disse oplysninger i medfør af det afgivne samtykke, som indhentes i forbindelse med, at du indsender din ansøgning.
Modtagere: Dine oplysninger vil ikke blive videregivet til tredjepart og behandles kun internt i CO-industri.
Opbevaring: Hvis du ikke tilbydes en stilling, gemmer vi de oplysninger, som du har afgivet, i tre måneder, hvorefter de slettes.

 

4 REGISTREREDES RETTIGHEDER

Persondataforordningen giver dig følgende rettigheder:

Indsigtsret: Det vil sige, at du kan anmode os om at få indsigt i de oplysninger, vi har om dig samt få disse udleveret.

Ret til berigtigelse: Betyder, at du har ret til at få ukorrekte oplysninger rettet.

Ret til sletning: Du har ret til at få slettet oplysninger om dig, som vi behandler. Der kan være undtagelser, som indebærer, at vi ikke kan slette oplysninger, som vi er forpligtet til at opbevare jf. lovgivningen eller såfremt oplysningerne skal bruges til at fastlægge eller gøre retskrav gældende.

Ret til begrænsning: Du har ret til at få begrænset behandlingen af dine oplysninger, såfremt du mener, at dine oplysninger er ukorrekte, eller hvis oplysningerne behandles ulovligt. Herudover er der også en ret til begrænsning, hvis dine oplysninger er nødvendige at opbevare for at fastlægge eller gøre retskrav gældende, eller hvis du har gjort indsigelse mod en behandling.

 

Ret til indsigelse: Det er muligt at gøre indsigelse mod en behandling, såfremt dine oplysninger bruges til direkte markedsføring.

 

Ret til dataportabilitet: Betyder, at du kan modtage dine afgivne oplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format for at flytte dem til en anden enhed.

 

Herudover kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage, såfremt behandlingen er baseret på et samtykke jf. artikel 6, stk. 1, litra a) eller artikel 9, stk. 2, litra a).

 

Du har også ret til at indgive en klage til Datatilsynet.

 

Du skal være opmærksom på, at der er betingelser, der gør sig gældende, og undtagelser der finder anvendelse i forhold til udøvelsen af ovenstående rettigheder. Din anmodning vil derfor altid blive konkret vurderet. Læs nærmere i forordningens kapitel III.

 

5 OVERFØRSEL TIL MODTAGERE I TREDJELANDE, HERUNDER INTERNATIONALE ORGANISATIONER

Der kan via vores hjemmesideanalysepartner og nyhedsbrevspartner ske overførsel af personoplysninger til USA, der ikke betragtes som et sikkert tredjeland.

 

6 SIKKERHED

CO-industri har med en intern sikkerhedspolitik, retningslinjer for behandling af personoplysning samt løbende opmærksom sørget for, at dine personoplysninger behandles sikkert og fortroligt. Ligeledes har vi truffet de nødvendige tekniske og organisatoriske foranstaltninger, der har til hensigt at beskytte mod uautoriseret adgang og tilintetgørelse.

 

7 KLAGE

Du har mulighed for at klage til os, hvis du ikke er tilfreds med vores behandling, ligesom du også kan klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K. www.datatilsynet.dk

 

8 LOVGIVNING

 

Persondataforordningen

Databeskyttelsesloven

Sidst opdateret 14. august 2018