Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Kom og mød topforhandlerne

Nedtællingen til overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af 2020 er så småt begyndt. Og du har chancen for at få det sidste ord med, før topforhandlerne fra CO-industri og Dansk Industri sætter sig over for hinanden.

Tiden for de kommende overenskomstforhandlinger begynder at nærme sig. Forberedelserne har været i gang længe, og om nogle få uger lander bunken af forslag til de nye overenskomster på CO-industris bord. Sidste gang – for tre år siden – havde medlemmerne af CO-industris ni medlemsforbund stillet 369 forslag til overenskomstfornyelsen.

Resultatet af de nye overenskomster blev blandt andet en fordobling af fritvalgslønkontoen, seniorfridage, forhøjelse af lønnen under forældreorlov, børneomsorgsdage, tidligere pension til lærlinge og et kæmpe løft af efteruddannelsesindsatsen med aftalt uddannelse.

Traditionen tro får tillidsrepræsentanter mulighed for at give CO-industris topforhandlere nogle sidste ord med på vejen frem til forhandlingsbordet. Det sker, når CO-industris formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen rejser landet rundt på otte optaktsmøder fra slutningen af oktober til begyndelsen af december.

 

MØDERNE HOLDES HER

Slagelse

ZBC
28. oktober kl. 17-21
Kantsøsalen
Bredahlsgade 1
4200 Slagelse

Odense

Odin Havnepark
31. oktober kl. 17-21
Lumbyevej 17G
5000 Odense C

Aarhus

Aarhussalen
5. november kl. 17-21
Skt. Knuds Torv 3
8000 Aarhus C

Agerskov

Agerskov Kro
6. november kl. 17-21
Hovedgaden 3
6534 Agerskov

Bornholm

Dansk Metal Bornholm
11. november kl. 16.30-19.45
Ved Lunden 16
3700 Rønne

Aalborg

Vegaard Hallen
18. november kl. 17-21
Vejgård Torv 3
9000 Aalborg

Holstebro

UCH Holstebro
19. november kl. 17-21
Døesvej 70-76
7500 Holstebro

København

Metal Hovedstaden
5. december kl. 17-21
Nyropsgade 25
1780 København V

 

DIN MENING TÆLLER

Snyd ikke dig selv for denne enestående chance for at møde Claus Jensen og Mads Andersen. På optaktsmøderne vil de orientere om forhandlingerne herunder de indsendte krav.

Derudover får tillidsrepræsentanterne mulighed for at stille spørgsmål og sætte deres præg på, hvad der skal med på forhandlingsbordet. Som CO-industris formand udtrykker det, så er det ikke ligegyldigt, om man lader sin stemme høre.

”De, der ikke kommer, snyder sig selv for indflydelse. De input, vi får fra tillidsfolkene, tæller meget. Det kan være konkrete historier fra industrivirksomhederne fra de tillidsfolk, som arbejder med overenskomsterne i hverdagen, og er der problemstillinger, som vi hører mange gange på møderne, gør de et særligt indtryk. Det er noget, som Mads Andersen og jeg husker, når vi sidder ved de afsluttende forhandlinger. Derfor er jeg også glad for, at der plejer at komme mange tillidsrepræsentanter til optaktsmøderne,” siger Claus Jensen.

 

TID OG STED

Optaktsmøderne er eksklusive for tillidsrepræsentanter, der er omfattet af industriens overenskomster, og afdelingsrepræsentanter, der har industriens overenskomster som ansvarsområde.

Der er sendt invitationer ud til lokalafdelingerne af CO-industris medlemsforbund.

VIL DU VIDE MERE?