Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Alfa Laval Aalborg A/S får CO-industris Samarbejdspris 2019

Alfa Laval Aalborg A/S har Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Derfor har virksomheden i dag modtaget CO-industris Samarbejdspris.

Alfa Laval Aalborg A/S har Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Derfor har virksomheden i dag modtaget CO-industris Samarbejdspris.

Ledelse og medarbejdere får prisen, fordi de gennem de seneste år målrettet har arbejdet for skabe et bedre samarbejde i virksomheden. Ledelse og tillidsrepræsentanter har vendt mistillid til tillid gennem en åben og ærlig dialog.

Det har skabt ro på arbejdspladsen. Ledelsen er blevet bedre til at vise tillidsrepræsentanterne tillid og inddrage dem i virksomhedens beslutninger blandt andet gennem samarbejdsudvalget, mens tillidsrepræsentanterne er blevet mere opmærksomme på at arbejde sammen med ledelsen og finde fælles løsninger på de små og store udfordringer, dagligdagen bringer.

”I CO-industri tror vi på, at et godt samarbejde mellem medarbejdere og ledere er til gavn for både trivslen og produktiviteten. Det vil vi gerne hylde med CO-industri Samarbejdspris. Alfa Laval Aalborg ved om nogen, hvad et godt samarbejde på arbejdspladsen betyder, for de har prøvet, hvad det vil sige, når samarbejdet ikke fungerer og samtale bliver svær. Derfor er det flot, at de sammen har besluttet sig for at vende udviklingen og nu er på vej i den rigtige retning,” siger Mads Andersen formand for 3F Industri og næstformand i CO-industri, i forbindelse med overrækkelsen af prisen.

Han glæder sig over, at Alfa Laval Aalborg i processen har haft glæde af hjælp og vejledning fra CO-industri og Dansk Industris samarbejdskonsulenter i TekSam.

Ud over at forbedre samarbejdet mellem ledelse og tillidsrepræsentanter arbejder virksomheden også på at styrke sammenholdet og samarbejdet mellem alle medarbejdere gennem forskellige sociale arrangementer. Der er fokus på at forebygge stress blandt medarbejderne, og der er taget hul på at efter- og videreuddanne medarbejderne. 

”Jeg er meget taknemmelig for, at vi nu modtager CO-industris Samarbejdspris. Det ser jeg som en anerkendelse af det store arbejde, som alle parter gennem de seneste år har lagt i at skabe et tillidsfuldt samarbejde. Alfa Laval Aalborg bygger jo på flere end 100 års industrihistorie i Aalborg, og jeg vil tillade mig at tro, at samarbejdet mellem de forskellige medarbejdergrupper og ledelsen aldrig har været bedre. Jeg glæder mig til fortsat at udvikle og forny samarbejdet også i de kommende år”, siger direktør for Alfa Laval Aalborg, Søren Hjorth Krarup.

Også hos tillidsrepræsentanterne Nina Heidelbach og Tina Uttrup Sørensen fra Alfa Laval, der har nomineret virksomheden til samarbejdsprisen,  er der lovord om samarbejdet: 

”Vi er utrolig stolte over at modtage CO-industris Samarbejdspris 2019, der er en stor cadeau til vores samarbejde på virksomheden. I den årrække, vi har været tillidsrepræsentanter, har samarbejdet ikke været så godt og konstruktivt, som det er nu. Vi har virkelig arbejdet på at få det til at lykkes,” siger de og fortsætter: ”Der er stadig nogle bump på vejen, men det går helt sikkert i den rigtige retning. Vi skal dog ikke hvile på laurbærrene, da samarbejde kræver hårdt arbejde, og vi kan blive endnu bedre. Vi vil derfor også se frem til at høste frugterne af det gode samarbejde i de kommende år. 

CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse af virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanterne får desuden 5.000 kroner til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industri forbund.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?