Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

C.C. Jensen A/S får CO-industris Samarbejdspris 2016

C.C. Jensen A/S med hovedkvarter i Svendborg har i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2016. Prisen får ledelse og medarbejdere for i hverdagen at have et velfungerende samarbejde baseret på tillid og respekt for den enkelte.

C.C. Jensen A/S med hovedkvarter i Svendborg har i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2016. Prisen får ledelse og medarbejdere for i hverdagen at have et velfungerende samarbejde baseret på tillid og respekt for den enkelte.

Virksomheden viser i det daglige, at når der investeres i medarbejdernes trivsel, så kommer investeringen igen i form af lavt sygefravær og dygtige, loyale medarbejdere. Den familieejede virksomhed har en gennemsnitlig anciennitet på cirka 12 år.

Virksomhedens samarbejdsudvalg har på hvert møde fokus på trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og medarbejderne får blandt andet to gange om året andel i virksomhedens overskud, de har mulighed for at få hjælp hos en firmabetalt psykoterapeut, og de oplever, at deres forslag til forbedringer på arbejdspladsen bliver ført ud i livet. 

På C.C. Jensen er det ejerens holdning, at man skal behandle hinanden ordentligt.

- Ordet arbejdsglæde bliver også nævnt, når vi taler med tillidsrepræsentanterne. Og det er den arbejdsglæde, tillid og respekt for den enkelte, vi gerne vil anerkende ved at tildele C.C. Jensen CO-industris Samarbejdspris. I CO-industri tror vi nemlig på, at det er godt samarbejde på arbejdspladserne og veluddannede medarbejdere, der er dansk industris vigtigste konkurrencefordel i en globaliseret verden, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af prisen i dag. 

Han hæfter sig desuden ved, at C.C. Jensen tilbyder alle medarbejdere engelskkurser på forskellige niveauer, og ordblinde medarbejdere har mulighed for at komme på danskkurser. 

- Ligesom det glæder mig, at, at I tilbyder jeres ufaglærte medarbejdere at blive voksenlærlinge på metalområdet – vel at mærke til samme løn, som de tidligere har fået, siger Mads Andersen.

Tillidsrepræsentanterne Jørgen Richard Hansen (Dansk Metal), Kim Mortensen (3F) og Tom Christiansen (Teknisk Landsforbund) har sammen indstillet deres arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris. 

- Det gode samarbejde – både mellem kollegaer og mellem medarbejder og ledelse – udspringer af den virksomhedskultur, som vi har på C.C. Jensen. En virksomhedskultur, som er grundlagt på tillid, respekt og retfærdighed, og hvor vi prøver at tale til hinanden og ikke om hinanden, for at skabe størst mulig trivsel og arbejdsglæde. En virksomhedskultur, som vi hver dag skal huske at værne om og passe på, som var det et lille barn, vi holdt på armen, siger Jørgen Richard Hansen, fællestillidsrepræsentant, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Stig Due, administrerende direktør i C.C. Jensen, glæder sig over at modtage CO-industris Samarbejdspris. 

- Hvis det er trist at gå på arbejde, falder effektiviteten, og vi er ikke længere konkurrencedygtige, og det vil vi fortsat gerne være, så vi kan fastholde vores arbejdspladser i Danmark. Vi har en familieånd og kultur, bygget op indefra igennem rigtig mange år, hvor vi kerer os om hinanden og passer godt på hinanden. En sådan samarbejdspris forpligter, og vi vil gøre vores allerbedste for fortsat at gøre os fortjent til denne, siger han på overrækkelsesdagen.

CO-industris Samarbejdspris uddeles en gang om året som en anerkendelse til virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for både produktiviteten, konkurrenceevnen og trivslen.​

Det er tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. 

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?