Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

CO-industri støtter grøn teknologi

Samarbejde med State of Green skal fremme grøn eksport og bæredygtige danske arbejdspladser.

CO-industri er blevet associeret partner i State of Green. Dermed er CO-industri med til at give grønne, danske industrivirksomheder en hjælpende hånd med at fremme salget af deres produkter i udlandet og skabe arbejdspladser i Danmark.

State of Green arbejder med aktiviteter, der understøtter eksport af grønne, teknologiske løsninger inden for klima, energi og miljø. Organisationen arbejder desuden for at få flere udenlandske investeringer til Danmark for dermed at sikre fortsat produktion på dansk grund og danske arbejdspladser.

Danske virksomheder er nemlig dygtige på det grønne område og gennem de seneste to år er eksporten af grønne teknologier steget med henholdsvis 17 og 15 procent og udgør i dag syv procent af den samlede eksport.

- Vi har med partnerskabet i State of Green ønsket at støtte udviklingen af teknologier i forhold til fremme af en bæredygtig verden med fokus på mere jord-, vind-, og solenergi. State of Green arbejder for at udbrede dansk knowhow og teknologi i det globale marked. Og vi vil gerne medvirke til, at dansk industris teknologiforspring på det grønne område omsættes til vækst og beskæftigelse i forbindelse med dansk producerede produkter, siger Arne Sørensen, sekretariatsleder i CO-industri.

 

Også på kinesisk
Et af State of Greens mål er at synliggøre danske virksomheder og danske arbejdspladser. Det sker blandt andet gennem webportalen www.stateofgreen.com.

Her har flere end 500 danske virksomheder inden for klima, energi og miljø en gratis profil, hvor de kan promovere deres kompetencer og produkter. Portalen er på både engelsk og kinesisk og har hver måned over 35.000 besøgende.

Desuden arrangerer State of Green besøg for udenlandske beslutningstagere fra både den offentlige og private sektor. Sidste år kom flere end 2.100 beslutningstagere på besøg for at se på grønne danske løsninger og blive inspireret af den grønne omstilling, som Danmark er i gang med.

State of Green arrangerer desuden nationale udstillingspavilloner i forbindelse med store udenlandske events.
State of Green blev etableret i 2008 under navnet Klimakonsortiet af staten og en række erhvervsorganisationer for at synliggøre grønne danske kompetencer i forbindelse med COP15-mødet i København i 2009.

I 2011 lancerede Klimakonsortiet brandet State of Green og tog i den forbindelse navneforandring. Organisationen finansieres via et statsligt bidrag, ejerindskud fra de fire private organisationer Dansk Industri, Vindmølleindustrien, Landbrug & Fødevarer og Dansk Energi samt sponsorbidrag fra danske virksomheder inden for den grønne teknologisektor og nu også CO-industri.

 

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?

Relateret indhold