Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

I-BAR har skiftet navn

Navnet er nyt, men indholdet er det samme.

Industriens Branchearbejdsmiljøråd – også kendt som I-BAR – har skiftet navn og er blevet til BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø i Industri. Skal det være kort, så BFA Industri.

Navneforandringen skyldes, at de i alt 11 branchearbejdsmiljøråd er blevet slået sammen til fem branchefællesskaber. For industriens vedkommende betyder det, at I-BAR er slået sammen med Grafisk BAR.

Men formålet er stadig det samme, forsikrer Michael Jørgensen, miljøsekretær i CO-industri.

- Vi vil fortsat arbejde for, at arbejdsmiljø bliver en integreret del af det at drive en sund virksomhed i Danmark. Ligesom vi fortsat vil udvikle og formidle metoder og værktøjer, der kan bruges af ledere og medarbejdere til at skabe et godt arbejdsmiljø, siger han.

 

Bedre økonomi og samspil

Sammenlægningen af branchearbejdsmiljørådene skal give nogle områder lidt større økonomi til partsindsatsen i forhold til det virksomhedsrettede arbejdsmiljøarbejde.

Samtidig er ønsket også at styrke samspillet mellem forskning og den indsats, der bliver gjort i virksomhederne. Ligesom dialogen mellem branchefællesskaberne og Arbejdsmiljørådet styrkes gennem et dialogforum med repræsentanter fra både fællesskaberne og Arbejdsmiljørådet.

- Det skal sikre, at de arbejdsmiljøtiltag, som beskæftigelsesministeren eller Arbejdsmiljørådet sætter i gang, også giver mening ude på arbejdspladserne og reelt gavner arbejdsmiljøet, siger Michael Jørgensen.

Hjemmesiden www.i-bar.dk har over sommeren skiftet navn til www.bfa-i.dk, men skulle du af gammel vane komme til at bruge den gamle webadresse, vil du blive viderestillet til den nye hjemmeside. Her er alt for øvrigt ved det gamle. Så du kan finde vejledninger, kampagner og arrangementer helt, som du plejer.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.