Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Kom og mød topforhandlerne

Traditionen tro får tillidsrepræsentanterne i industrien mulighed for at møde CO-industris to topforhandlere på otte optaktsmøder rundt om i landet op til OK23.

Tiden for de kommende overenskomstforhandlinger begynder at nærme sig. Forberedelserne har været i gang længe, og i midten af september er bunken af forslag til de nye overenskomster landet på CO-industris bord. Sidste gang – for tre år siden – havde medlemmerne af CO-industris ni medlemsforbund stillet 734 forslag til overenskomstfornyelsen.

Resultatet af de nye overenskomster blev blandt andet en forøgelse af fritvalgskontoen og forlængelse af perioden med løn under forældreorlov og sygdom. Pensionsopsparingen for lærlinge og elever begynder allerede ved 18-årsalderen. Uddannelsesindsatsen er blevet styrket. Nye redskaber skal forhindre underbetaling af udenlandsk arbejdskraft. Desuden er den grønne omstilling løftet ind i samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere.

Traditionen tro får tillidsrepræsentanter mulighed for at give CO-industris topforhandlere nogle sidste ord med på vejen frem til forhandlingsbordet. Det sker, når CO-industris formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen rejser landet rundt til otte optaktsmøder i november og december.

Slagelse

2. november 2022 kl. 17.00

ZBC Slagelse
Kantsøsalen
Bredahlsgade 1
4200 Slagelse

Aarhus

16. november 2022 kl. 17.00

Aarhussalen
Skt. Knuds Torv 3
8000 Aarhus C

Agerskov

17. november 2022 kl. 17.00

Agerskov Kro og Hotel
Hovedgaden 3
6534 Agerskov

Aalborg

21. november 2022 kl. 17.00

Vejgaard Hallen
Vejgaard Torv 3
9000 Aalborg

Holstebro

22. november 2022 kl. 17.00

UCH Holstebro
Teknisk Skole
Døesvej 70-76 (Rød indgang)
7500 Holstebro

København

24. november 2022 kl. 17.00

Metal Hovedstaden
Nyropsgade 25
1780 København V

Bornholm

29. november 2022 kl. 17.00

Dansk Metal Bornholm
Ved Lunden 16
3700 Rønne

Odense

8. december 2022 kl. 17.00

Odin Havnepark
Lumbyvej 17F
5000 Odense C

 

DIN MENING TÆLLER

Snyd ikke dig selv for denne eksklusive mulighed for at møde Claus Jensen og Mads Andersen. På optaktsmøderne vil de orientere om forhandlingerne, herunder de indsendte forslag.

Derudover får tillidsrepræsentanterne mulighed for at stille spørgsmål og sætte deres præg på, hvad der skal med til forhandlingsbordet. Som CO-industris formand udtrykker det, så er det ikke ligegyldigt, om man lader sin stemme høre.

”De, der ikke kommer, snyder sig selv for indflydelse. De input, vi får fra tillidsfolkene, tæller meget. Det kan være konkrete historier fra industrivirksomhederne fra de tillidsfolk, som arbejder med overenskomsterne i hverdagen. Er der problemstillinger, som vi hører mange gange på møderne, gør de et særligt indtryk. Det er noget, som Mads Andersen og jeg husker, når vi sidder ved de afsluttende forhandlinger. Derfor er jeg også glad for, at der plejer at komme mange tillidsrepræsentanter til optaktsmøderne,” siger Claus Jensen.

I 2019 deltog et rekordstort antal tillidsrepræsentanter i de otte optaktsmøder – nemlig 1.252. Herunder kan du se billeder fra besøgene i de otte byer.

Det viste en massiv interesse for forhandlingerne. Efter møderne var det også en glad næstformand for CO-industri, Mads Andersen, der kunne konstatere, at det gav et stærkt rygstød:

”Vi mødte enormt mange dygtige og top-engagerede tillidsrepræsentanter, som taler på vegne af mange kolleger fra alle dele af landet og mange forskellige dele af industrien. Jeg håber, at vi i år vil møde lige så mange tillidsfolk på optaktsmøderne som sidste gang, for deres input og erfaringer klæder os endnu bedre på til forhandlingerne.”

Optaktsmøderne er eksklusive for tillidsrepræsentanter, der er omfattet af industriens overenskomster, og afdelingsrepræsentanter, der har industriens overenskomster som ansvarsområde.

VIL DU VIDE MERE?