Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Rekordopbakning til forhandlerne

Tillidsrepræsentanter fra hele Danmark har mødt CO-industris forhandlere til dialog om de kommende overenskomstforhandlinger.

”Nu er vi klar til forhandlingerne!”

Sådan lyder det fra CO-industris formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen, efter at de gennem de seneste to måneder har mødt ikke færre end 1.309 tillidsrepræsentanter og afdelingsrepræsentanter på otte optaktsmøder rundt om i landet.

De to forhandlere lægger ikke skjul på, at møderne med tillidsrepræsentanter er en uundværlig del af deres forberedelse til overenskomstforhandlingerne, som for alvor går i gang i det nye år. Med spørgsmål, historier fra arbejdspladserne og gode diskussioner er de tillidsvalgte med til at kvalificere og nuancere de mange forslag til forbedringer i overenskomsterne, som CO-industri har modtaget.

 

OVER 1.300 PÅ OPTAKTSMØDER

Derfor er forhandlerne også ekstra glade for, at deltagelsen i optaktsmøderne er rekordstor med over 1.300 deltagere på de otte møder. Det understreger, at tillidsrepræsentanterne gerne tager del i den demokratiske proces, som overenskomstforhandlingerne er.

”Jeres input er uvurderlige, og dem tager vi med, når vi sidder ved forhandlingsbordet med Dansk Industri,” siger Claus Jensen efter det sidste optaktsmøde i Odense.

Han fastslår samtidig, at det har været en fornøjelse at møde alle deltagerne på optaktsmøderne og mærke, hvor meget de brænder for gode løn- og arbejdsvilkår.

”Uden det store arbejde, som I tillidsfolk laver, ville vi have et helt andet arbejdsmarked,” siger han.

 

OPBAKNING ER GULD VÆRD

Også Mads Andersen er begejstret for den energi, som han har mødt på møderne.

”Det er så overvældende at mærke opbakningen til den demokratiske proces bag OK23, når vi er rundt på optaktsmøderne med CO-industri,” siger han.

Han bemærker, at interessen for at deltage i optaktsmøderne og give sit besyv med vidner om et enormt engagement og en stor lyst til at gøre arbejdsdagen endnu bedre for kollegerne: 

”Fra Claus Jensen og mig skal der lyde en kæmpe tak for alle jeres fortællinger, spørgsmål og perspektiver. Det er guld værd, når vi sætter slutspurten ind i det nye år.”

 

548 FORSLAG

CO-industris forhandlere løber heller ikke tør for forslag til forbedringer af industriens overenskomster lige med det samme, når de i begyndelsen af det nye år sætter sig til forhandlingsbordet sammen med Dansk Industri.

Der er nemlig ikke kun til optaktsmøderne, at de tillidsvalgte har engageret sig i de kommende forhandlinger. Forud for forhandlingerne har der været stor aktivitet på arbejdspladserne, i afdelingerne og i forbundene med at formulere forslag til forbedringer af overenskomsterne.

Hele 548 forslag er det blevet til, efter at alle forslag fra medlemsforbundene er blevet samlet i CO-industri. Forslag der rummer alt fra helt nye tiltag i overenskomsterne til forbedringer af eksisterende goder.

Næste skridt mod nye overenskomster tages, når Claus Jensen og Mads Andersen i januar indleder de afsluttende forhandlinger med Dansk Industri.

OKFakta

Hold dig ajour med OK23.

Få det store overblik og den grundige viden på hjemmesiden OKFakta.dk

Og følg med når der er nyt på Facebooksiden OKFakta

VIL DU VIDE MERE?