Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Vestas Manufacturing A/S i Hammel får CO-industris Samarbejdspris 2018

Vestas Manufacturing A/S i Hammel har Danmarks bedste "samarbejdsplads". Derfor har virksomheden i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2018.

Vestas Manufacturing A/S i Hammel har Danmarks bedste "samarbejdsplads". Derfor har virksomheden i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2018.

Ledelse og medarbejdere får prisen, fordi de i et tæt samarbejde i både samarbejdsudvalget og i hverdagen har fokus på det psykiske arbejdsmiljø og uddannelse. Der er lavt hierarki, tillid samt en åben og ærlig dialog. Både ledelse og tillidsrepræsentanter prioriterer at sætte handling bag ordene.

- Samarbejdsudvalget er der, hvor den gode arbejdsplads bliver formet, og hvor virksomhedens robusthed bliver styrket. Derfor glæder det os, at Vestas Manufacturing A/S i Hammel forstår at bruge samarbejdsudvalget til netop det, som det er skabt til. Nemlig at informere hinanden og inddrage medarbejderne, inden de endelige beslutninger bliver truffet. Virksomheden værdsætter medarbejderrepræsentanternes holdninger og ideer, og det sætter vi pris på, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri, i forbindelse med overrækkelsen af prisen i dag.

Minitrivselsundersøgelser

Samarbejdsudvalget på Vestas Manufacturing A/S i Hammel har blandt andet besluttet at lave minitrivselsundersøgelser en gang i kvartalet for løbende at tage temperaturen på, hvordan medarbejderne har det. Managere og teamledere er uddannet i trivselsledelse, så der er fokus på trivsel helt ude hos den enkelte medarbejder i produktionen. Og der er nedsat et team af psykiske førstehjælpere, der er opmærksomme på, at det kan være svært at søge hjælp, når det er psyken, der er kommet til skade.

Vestas Manufacturing A/S måtte for kort tid siden afskedige 81 medarbejdere i forbindelse med en sparerunde.

- Det er jo nemt at have et godt samarbejde, når solen skinner og alt går godt. Det er i krisetider, det gode samarbejde virkeligt bliver sat på prøve. Det er aldrig rart at sige farvel til gode kolleger. Men med en god fratrædelsespakke har Vestas Manufacturing A/S i Hammel alligevel formået at tage værdigt afsked med de berørte medarbejdere, så de kan komme godt videre i deres arbejdsliv. Og de har et vågent øje på de resterende medarbejdere og sikrer sig, at de føler sig som en del af en virksomhed i udvikling, siger Mads Andersen.

Fokus på uddannelse

Virksomheden har fokus på løbende opkvalificering af medarbejderne, og ufaglærte medarbejdere har mulighed for at blive faglærte med fuld løn under uddannelsen.

Samtidig beskrives samarbejdet i dagligdagen som tillidsfuldt og præget af et lavt hierarki, hvor udfordringer løses i en god og ligeværdig dialog.

- For mig er samarbejdet med tillidsrepræsentanterne vigtigt, fordi jeg som leder har behov for modspil. Vi er ikke enige hele tiden, men jeg hører gerne på deres argumenter, og så finder vi som oftest fælles fodslag. Medarbejderne kan give mig nye vinkler på de udfordringer, som vi står overfor i virksomheden, og det samarbejde gør os til en langt stærkere arbejdsplads, siger Mikael Rye Kristensen, som er fabrikschef på Vestas Manufacturing A/S i Hammel.

- Her har medarbejdere og ledere en god dialog i det daglige, hvor vi oplever, at der er tillid mellem parterne, så alle tør sige, hvad der ligger dem på sinde, og det skaber bare et rigtigt godt arbejdsmiljø for alle parter. Trivsel betyder noget, og ledelsen hjælper gerne med at implementere de tiltag, som samarbejdsudvalget har besluttet, siger Brian Tøfting, fællestillidsrepræsentant på virksomheden og medlem af Dansk El-Forbund samt indstiller af virksomheden til CO-industris Samarbejdspris.

Prisen

CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse af virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanten får desuden 5.000 kroner til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industri forbund.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.