Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

Om ESU

I ESU har repræsentanter fra virksomhedens forskellige europæiske afdelinger / virksomheder ret til mødes og drøfte tværgående emner.

Et Europæisk Samarbejdsudvalg (ESU) adskiller sig fra, hvad vi kender som samarbejdsudvalg i danske virksomheder.

Et ESU er et udvalg, hvor repræsentanter fra virksomhedens forskellige europæiske afdelinger/virksomheder har ret til mødes og drøfte emner, der går på tværs af nationale grænser. ESU er derfor et udvalg, hvor der kan dannes netværk med kolleger fra koncernens andre europæiske virksomheder.

På engelsk forkortes ESU EWC, hvilket står for European Work Council.

Det Europæiske Samarbejdsudvalg har ret til at mødes med koncernens øverste, centrale ledelse.

Formålet med at mødes med den øverste ledelse er, at medarbejderne bliver informeret og hørt om beslutninger, der vedrører hele koncernen og har betydning for deres arbejdsliv.

Det gælder også emner, som kan virke nationale, men som direkte eller indirekte påvirker resten af koncernen. Hvis for eksempel en koncern flytter produktionen fra Italien til Kina, og virksomhedens danske afdeling derfor ikke længere skal være underleverandør til produktionen i Italien, er det en beslutning, der berører flere lande og som derfor kan drøftes i ESU.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.