Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

CO-industri giver pris for det gode samarbejde

I 2014 fik Herning Vand CO-industris Samarbejdspris. Hvem skal have den i år?

- Når jeg møder vores direktør, så spørger han altid til os, hvad vi går og laver, og hvordan det går med de forskellige opgaver. Han vil gerne høre, hvis der er problemer. Så snakker vi tingene igennem og ender altid med at finde en fornuftig løsning. Det, synes jeg, er godt samarbejde. Sådan siger Henrik Svendsen. Han er tillidsrepræsentant på Herning Vand og indstillede i 2014 sin arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris.

Herning Vand modtog som de første nogensinde CO-industris Samarbejdspris, netop fordi ledelse og medarbejdere i samarbejde løser de problemer, der opstår, gennem den daglige dialog.

Sammen har de med succes gennemført en omstillingsproces fra at være en offentlig, kommunal virksomhed til at blive en privat virksomhed. I den proces er det i tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere lykkedes at få samlet medarbejdere fra tre forskellige enheder af vand- og kloakforsyningen om en ny, fælles kultur i virksomheden.

 

CO-industris Samarbejdspris

CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse af virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanten får desuden 5.000 kroner til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industriforbund.

(Opdateret 2020)

Herning Vand er langt fra den eneste virksomhed, hvor et godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere fører til bedre trivsel og øget produktivitet. Derfor har CO-industri indstiftet CO-industris Samarbejdspris som en anerkendelse til de virksomheder, der gør en særlig indsats for at få samarbejdet til at blomstre.

Hvis du er tillidsrepræsentant, kan du - eventuelt sammen med dine kolleger - indstille din arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris. CO-industri skal have din indstilling senest den 30. juni i år.

For at komme i betragtning til CO-industris Samarbejdspris vil virksomheden blive vurderet ud fra kriterier som for eksempel, om samarbejdsudvalget er velfungerende og aktivt, om samarbejdsudvalget har ydet en ekstraordinær god indsats, eller om virksomheden har særligt fokus på uddannelse og
psykisk arbejdsmiljø.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer netop den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

Der uddeles en til to priser hvert år i oktober. 

VIL DU VIDE MERE?