Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

CSR-uddannelse til medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer

Ny uddannelse skal klæde medarbejdervalgte A/S-bestyrelsesmedlemmer på til at tale om miljø og samfundsansvar

Miljø, bæredygtighed og socialt ansvar er for alvor rykket ind på mange bestyrelsesborde i takt med, at Corporate Social Responsibility (CSR) er blevet en integreret del af virksomhedernes årsrapporter.

Det stiller nye krav til de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer og deres evner til at få indflydelse på virksomhedernes strategier.

Derfor har LO-forbundenes uddannelsessamarbejde FIU og Konventum (tidligere LO-skolen) i samarbejde med Copenhagen Business School (CBS) skabt en master class, som er en særlig uddannelse for erfarne tillidsvalgte samt valgte og ansatte fra blandt andre 3F, HK, Dansk Metal, Malerforbundet og Teknisk Landsforbund. Uddannelsen griber netop fat i virksomhedernes samfundsansvar.

Siden 2009 har de største danske virksomheder i deres årsrapporter skullet redegøre for deres CSR-indsats, og i dag optræder emner som miljø, bæredygtighed og socialt ansvar i langt de fleste store virksomheders profiler.

- Tidligere skulle årsrapporterne kun omhandle økonomi, men nu skal virksomhedens politik i forhold til miljø og samfundsansvar også beskrives. Herunder kommer elementer som for eksempel arbejdsmiljø og medarbejderrelationer, siger Jørn Larsen, områdeleder i CO-industri.

 

Den danske model på en anden måde
CO-industri har været med til at udforme uddannelsen, som tager afsæt i, hvordan fagbevægelsen vil kunne bruge CSR i det faglige arbejde. Man vil tage fat i cases, problemstillinger og eksempler med relation til dansk erhvervsliv og arbejdsliv for at give inspiration til, hvordan de tillidsvalgte kan bruge CSR til at få indflydelse på virksomhedens strategi.

- Mange elementer i CSR er i dag indeholdt i den danske model – blot med andre begreber. Derfor er CSR delvist blot en ny måde at tale om den danske model på, siger han.

Jørn Larsen mener, at CSR-uddannelsen er en vigtig del af uddannelsestilbuddene til medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

- CSR er en begrebsverden, som bliver mere og mere anvendt i bestyrelsesarbejdet nationalt, internationalt og i høj grad internt i virksomhederne. Samtidig bliver flere og flere medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer præsenteret for CSR som en del af årsregnskabet, som de skal skrive under på, forklarer han.

FIU og Konventum har valgt at samarbejde med Copenhagen Business School om uddannelsen for at sikre en virksomhedsvinkel i uddannelsen, mens de står for det faglige perspektiv.

Uddannelsen er delt op i to kurser (Master Class I og Master Class II), der tilsammen vil strække sig over syv dage. Undervisningen finder sted i CBS’s lokaler på Frederiksberg. Det første hold er allerede i gang med uddannelsen, som fremover bliver udbudt gennem FIU-systemet.

 

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?