Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Informationsmøder med løn

Spritny aftale giver dig mulighed for få fri med løn til at deltage i informationsmøder om overenskomstresultatet.

Som tillidsrepræsentant spiller du en vigtig rolle i forbindelse med overenskomstfornyelsen. Det er nemlig ofte dig, som dine kolleger vil henvende sig til, hvis de er interesseret i at høre mere om forbedringerne af overenskomsterne, eller hvis de har svært ved at forstå betydningen af nogle af de mange nye aftaler.

Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad overenskomstforliget indebærer, og hvad det betyder for dig og dine kolleger.

Som noget helt nyt har CO-industri og Dansk Industri aftalt, at tillidsrepræsentanter har ret til at få fri med løn til at tage til informationsmøde i deres afdeling eller forbund for at høre mere om overenskomstfornyelsen. Du får også løn for transporttiden. Lønnen betales af din arbejdsgiver, mens transportudgiften dækkes af forbundet eller afdelingen.

 

UNDERRET ARBEJDSGIVEREN

Du har pligt til at underrette din arbejdsgiver om, hvor informationsmødet holdes, samt hvor længe det varer. Og du har kun ret til at deltage i et informationsmøde, som er indkaldt af dit forbund eller din afdeling, efter at et aftaleresultat foreligger.

Aftalen er en del af overenskomstforliget, men den gælder allerede nu og frem til. at urafstemningen om overenskomsterne sættes i gang.

Du får nærmere informationer fra din afdeling eller dit forbund om, hvornår de afholder informationsmøde.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?