Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Nordic Waterproofing får CO-industris Samarbejdspris 2015

Fokus på tillid og samarbejde har sikret tagpapfabrik årets Samarbejdspris.

Nordic Waterproofing A/S med hovedsæde i Vejen har fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2015. Prisen får ledelsen og medarbejderne for i samarbejde at have skabt social kapital gennem en række tiltag på virksomheden.

Prisen blev overrakt ledelse og medarbejdere ved en ceremoni på virksomheden den 29. oktober. Overrækkelsen blev indledt med en tur gennem produktionen, hvor store ruller af glasfiber og polyesterfiber bliver forvandlet til tagpap, og sluttede i kantinen, hvor medarbejderne i Vejen var samlet for at se tillidsrepræsentant Tonny Schwartz og HR-chef Birger Jensen modtage prisen i form af et diplom og en statuette udført af kunstneren Stiig Kalsing.

- Når vi uddeler CO-industris Samarbejdspris, er det for at udtrykke vores anerkendelse af et velfungerende samarbejde i virksomheden. Og det er vores klare indtryk, at det har Nordic Waterproofing. Virksomheden er et godt eksempel på, hvordan man som virksomhed kan skabe social kapital til gavn for medarbejderne, produktiviteten og konkurrenceevnen, sagde Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af CO-industris Samarbejdspris.

 

Utraditionelle metoder
Han hæftede sig især ved, at samarbejdsudvalget gennem etableringen af en musikfestival har formået at få ledelse og medarbejdere til at samarbejde på en helt ny og utraditionel måde.

- Alle medarbejdere har været med til disse aktiviteter. Det viser, hvordan man helt lavpraktisk kan styrke samarbejdet på tværs i virksomheden i det daglige arbejde og styrke den sociale kapital, sagde han.

Nordic Waterproofing tager også jævnligt temperaturen på medarbejdernes trivsel, og to gange om året bliver der gennemført en spørgeskemaundersøgelse om det psykiske arbejdsmiljø, som meget usædvanligt ikke er anonym.

- Det viser, at der er en meget høj grad af tillid mellem medarbejdere og ledelse. Det vil vi gerne anerkende. For det er ikke en overdreven luksus at trives på arbejdspladsen. Men det er en forudsætning for at skabe resultater, sagde Mads Andersen.

 

Kan samarbejde om alt
Tillidsrepræsentant Tonny Schwartz, der har indstillet sin arbejdsplads til samarbejdsprisen, sagde i forbindelse med overrækkelsen:

- Vi satte samarbejdet i vores firma i højsædet med musikfestivalen, og ved frivilligt arbejde fra mange medarbejdere på kryds og tværs af organisationen formåede vi at bevise, at hvis dette arrangement kunne lykkes, så kan vi samarbejde om alt i vores virksomhed. 

Og præcis klokken 10.30 blev champagneglassene løftet i både Vejen og i virksomhedens afdelinger i Hedensted og Greve for at fejre samarbejdsprisen.
 

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.