Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Overenskomstforhandlingerne begynder den 4. januar

Få dage inde i det nye år begynder forhandlingerne om nye overenskomster på det private område. CO-industri og Dansk Industri tager hul på forhandlingerne på industriens område onsdag den 4. januar 2023.

I den forbindelse inviteres pressen til en kort briefing: 

Onsdag den 4. januar, kl. 10.00
Industriens Hus
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til forhandlerne og tage billeder. På lønmodtagersiden er forhandlerne CO-industris formand Claus Jensen (formand for Dansk Metal) og CO-industris næstformand Mads Andersen (formand for Industrigruppen i 3F). På arbejdsgiversiden er forhandlerne Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og viceadm. direktør Kim Graugaard. 

Det er de konkurrenceudsatte erhverv i industrien, der forhandler først på det private område. Derfor kaldes industriens overenskomster for gennembrudsforliget. De sætter den økonomiske ramme for de efterfølgende overenskomster, der skal forhandles. Det sikrer, at danske virksomheder bevarer deres konkurrenceevne over for udlandet, så vi bevarer indtjening og job i Danmark.

De to overenskomster, der er omfattet af forhandlingerne mellem Dansk Industri og CO-industri, er Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte og Industriens Funktionæroverenskomst for tekniske og administrative funktionærer. Disse overenskomster gælder direkte for ca. 6.000 virksomheder og omfatter ca. 230.000 medarbejdere.

Tilmelding til pressebriefingen bedes foretaget til en af nedenstående kontakter.

Pressekontakter:

Dansk Industri
Lars Bøgeskov
Pressekoordinator
Tlf. 22363138 / E-mail: larb@di.dk

CO-industri
Allan Petersen
Kommunikationschef
Tlf. 2022 8835 / E-mail: ap@co-industri.dk