Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

Aftalt uddannelse

Aftalt uddannelse er en unik mulighed for at løfte kompetencerne i virksomhederne.

Liban Abdijama (tv.) og Sabri Bozkir var hurtige til at melde sig, da de første pladser på 14 dages danskkursus blev tilbudt til de ansatte på Meggitt.

Målet med aftalt uddannelse er at løfte kompetencerne i virksomhederne. Det betyder, at din virksomhed kan få økonomisk støtte til at give medarbejderne et generelt uddannelsesløft i form af eksempelvis dansk og matematik, ligesom ufaglærte kan løftes fra ufaglært til faglært, og faglærte kan løftes til videregående niveau.

Under aftalt uddannelse får du din sædvanlige løn.
 
For at kunne få støtte til aftalt uddannelse skal din virksomhed først lave en rammeaftale, der beskriver det uddannelsesløft, som I er enige om at gennemføre, og I skal udarbejde uddannelsesplaner for de medarbejdere, der er omfattet af aftalen.

Få hjælp til aftalt uddannelse

På jeres virksomhed kan I få hjælp til aftalt uddannelse. En erfaren uddannelseskonsulent er klar til at rykke ud og hjælpe jer igennem hele processen.

Find kontaktinfo på uddannelseskonsulenterne her

Overenskomsterne om aftalt uddannelse

Industriens Overenskomst § 44, stk. 4.

Industriens Funktionæroverenskomst § 25, stk. 4.

Organisationsaftaler: Industriens Kompetenceudviklingsfond punkt 11 samt protokollat; Kriterier m.v. for tildeling af støtte til aftalt uddannelse, og protokollat; Støtte til kompetenceudviklingsfonden til aftalt uddannelse.

(Faktaboks oprettet i forhold til overenskomsterne 2023-2025)

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?