Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

DISA Industries modtager CO-industris Samarbejdspris 2022

Hos DISA Industries A/S er det en del af virksomhedens DNA, at ledelse og medarbejdere har tillid til hinanden og arbejder sammen for at skabe en succesfuld virksomhed.

DISA Industries A/S i Taastrup kan nu kalde sig Danmarks bedste ”samarbejdsplads” 2022. 

Ledelse og medarbejdere får CO-industris Samarbejdspris 2022, fordi tillid og samarbejde er kerneværdier i virksomheden. Der er fokus på, at den enkelte medarbejder trives, medarbejderne bliver inddraget i den grønne omstilling, og virksomheden tager ansvar for fremtidens industriproduktion ved at gøre det attraktivt at være lærling hos den.

Prisen er CO-industris hyldest til virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

 

SAMARBEJDE ER EN DEL AF DNA

At der hersker en god, munter og tillidsfuld kultur på arbejdspladsen, fik CO-industris næstformand og formand for 3F Industri Mads Andersen at se ved selvsyn, da han inden overrækkelsen var på rundvisning i produktionen sammen med Henrik Jensen, organisationssekretær i CO-industri, og Dennis Jensen, områdeleder i CO-industri, samt repræsentanter fra Teknisk Landsforbund, 3F, Dansk Metal, HK Privat og DI.

Fællestillidsrepræsentant Ansgar Wassmann, Dansk Metal, tillidsrepræsentant Jan Thomsen, 3F, og Ulla Tønnesen, direktør i DISA Industries, viste rundt i virksomheden, der blev grundlagt i 1900. Virksomheden producerer de støberimaskiner, som ved hjælp af sand kan støbe alt fra stegepander til bremseskiver og endnu større maskindele.

”DISA Industries er et skoleeksempel på, hvordan samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere skal være. Samarbejdet er en del af jeres DNA. Det ligger simpelthen dybt i jer, at I kan snakke om alt og løse de små problemer, inden de vokser og bliver store problemer,” sagde Mads Andersen i sin tale i forbindelse med overrækkelsen af samarbejdsprisen.

 

MANGE LÆRLINGE

Han roste desuden virksomheden for at inddrage medarbejderne i arbejdet med den grønne omstilling og en mere bæredygtig produktion.
”I en tid, hvor industrien skriger på faglært arbejdskraft, varmer det også at se, at I uddanner jeres medarbejdere, herunder 3F’erne, og at I synes, at det er en helt naturlig del af virksomhedens samfundsansvar, når I uddanner unge mennesker,” fortsatte han og undrede sig over, at ikke flere virksomheder kan se en fordel i at uddanne de medarbejdere, som de selv har så hårdt brug for.

 

NÅR LANGT MED ET SMIL

Fællestillidsrepræsentant Ansgar Wassmann, som havde indstillet DISA Industries til prisen på vegne af de fem tillidsrepræsentanter for 3F, Dansk Metal, HK Privat og Teknisk Landsforbund, takkede for prisen.

Samarbejdsprisen

Nominering til CO-industris Samarbejdspris

Er du tillidsrepræsentant, og har din arbejdsplads et særligt godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, så kan du nominere arbejdspladsen til CO-industris Samarbejdspris.

Sidste frist for nominering i 2024 er den 23. maj. Du kan nominere din virksomhed på to forskellige måder:

Du kan sende en SMS til 1231 og skriv: sampris virksomhedens navn samt dit navn. Så kontakter vi dig for at høre mere om, hvorfor netop din virksomhed skal have CO-industris Samarbejdspris.

Eller

Du kan udfylde dette nomineringsskema og sende det til os. Så kommer din virksomhed med i kampen om næste års samarbejdspris.

 

Læs mere om CO-industris Samarbejdspris

”Alle de år, jeg har været her i huset, viser, at det der med samarbejde, det virker bare. Selvfølgelig er alt ikke lyserødt hele tiden, men så længe man har en dialog og et smil, så kan man lave mange, mange ting,” fastslog han.

 

TILLID OG RESPEKT

Ulla Tønnesen, direktør i DISA Industries, understregede i sin tale, at alene det, at tillidsrepræsentanterne havde indstillet virksomheden til prisen, var et udtryk for den gode dialog på arbejdspladsen.

”Noget af det, som jeg lægger meget vægt på, er, at vi har tillid til hinanden, at vi har dialog og ikke mindst respekt for hinanden. Det er utroligt vigtigt, når man driver en virksomhed. Hvis vi klarer de ting, så finder vi som regel nogle gode løsninger, som vi kan arbejde videre med,” sagde hun.

Samtidig understregede hun, hvor vigtigt det er for DISA Industries at have lærlinge. 

”Lærlinge hos DISA er ikke bare lærlinge. De er faktisk en del af vores DNA. Og med det mener jeg, at når man går rundt i produktionen og på kontorerne, så skinner det meget tydeligt igennem, hvor vigtige lærlingene er for vores forretning. Der er den ansvarlige for vores maskinsalg, han er tidligere lærling, og produktcheferne er tidligere lærlinge. Servicechefer og serviceteknikere er også tidligere lærlinge her i huset,” sagde Ulla Tønnesen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en statuette af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanterne får desuden 5.000 kroner, som de kan bruge til at fejre prisen med kollegerne.

VIL DU VIDE MERE?