Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Optakt til OK2017

Otte optaktsmøder rundt om i landet skal spore CO-industris topforhandlere ind på de vigtigste krav til overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af 2017

Uddannelse står stadig højt på ønskesedlen, når industriens ansatte skal formulere deres ønsker til forbedringer af overenskomsterne. Det viser både de krav, som de har indsendt til deres forbund og spørgelysten blandt deltagerne på optaktsmøderne forud for overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af 2017.

På otte møder landet over har CO-industris topforhandlere Claus Jensen, formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal, og Mads Andersen, næstformand for CO-industri og gruppeformand i 3F Industrigruppen, mødt industriens tillidsrepræsentanter som optakt til de kommende overenskomstforhandlinger.

Forud for optaktsmøderne har CO-industri modtaget 369 forslag til forbedringer af overenskomsterne fra organisationens medlemsforbund. 

- Vi har fået jeres forslag prioriteret fra forbundene, og nu er vi meget interesseret i at høre jeres tilbagemeldinger på kravene – hvordan I synes, at vi skal vægte det her, siger Mads Andersen, da han og Claus Jensen møder tillidsrepræsentanter og afdelingsfolk fra hele Fyn til optaktsmøde i Odense.

Blandt kravene figurerer mange forskellige forslag til forbedringer af uddannelsesmulighederne for både medlemmer og tillidsrepræsentanter.

Og mulighederne for mere fleksibel og bedre efter- og videreuddannelse både gennem IKUF og gennem arbejdsgiverbetalt uddannelse fylder da også meget i debatten i Odense, hvor der var mange spørgsmål og forslag til, hvordan forhandlerne kan skabe forbedringer.

 

Husk nu efteruddannelse
CO-industri er indstillet på at arbejde for at forbedre uddannelsesmulighederne, så industrien kan imødegå de stadig større krav til medarbejdernes kvalifikationer, lyder det fra Claus Jensen.

Samtidig opfordrer han tillidsrepræsentanterne til at være opmærksomme på, at de og deres kolleger selv benytter sig af de muligheder for videre- og efteruddannelse, som industriens overenskomster giver, så de er parate til at opfylde de krav, fremtidens industriarbejdspladser stiller til kvalifikationer og kompetencer. 

Undersøgelser viser nemlig, at mange ikke har deltaget i efter- og videreuddannelse de seneste år og ikke har tænkt sig gøre det i årene, der kommer. 

Med ved forhandlingsbordet

Uddannelse får dog ikke lov til at stjæle hele debatten på optaktsmødet. Der er flere ønsker om forbedringer af fritvalgslønkontoen, forslag om øremærket barsel til fædre, arbejdstid og bedre forhold for lærlinge og elever.

De fremmødte HK/Privat-tillidsrepræsentanter påpeger desuden, at problematikken omkring 50-procentreglen endnu ikke er helt løst.

- Det er gode konstruktive forslag, som I har med. Det har vi brug for som inspiration til, hvad vi skal sætte fokus på ved forhandlingerne. Jeres input i aften har lige så meget vægt, som de krav, der er kommet ind, og det er noget af det, som Mads og jeg vil huske ved forhandlingerne, siger Claus Jensen, som afslutning på mødet.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?