Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Samarbejdsprisen: De var med i opløbet

Tre virksomheder var med i opløbet om at modtage CO-industris Samarbejdspris 2022. DISA Industries A/S løb med titlen som Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Mød de to øvrige virksomheder, der var tæt på, her.

CO-industri modtager mange gode indstillinger til CO-industris Samarbejdspris fra tillidsrepræsentanter landet rundt. Det vidner om, at samarbejdet fungerer rigtig godt på mange virksomheder. Det gør det af mange forskellige årsager. Der er derfor ikke en facitliste for, hvad der udløser prisen som Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Nogle år springer en virksomhed i øjnene, fordi medarbejdere og ledelse har taget et helt særligt initiativ i forhold til samarbejdet. Andre år kan det være et langt sejt træk, der har forbedret samarbejdet, som træder frem.

Til CO-industris Samarbejdspris 2022 blev der i det store og tætte felt udvalgt tre virksomheder, som udgjorde opløbet. Ud over DISA Industries fra Taastrup var det:

 

ITW Construction Products

ITW Construction Products i Middelfart blev indstillet af Metal-tillidsrepræsentant Frank Flindt på vegne af tillidsrepræsentanterne for Dansk Metal og 3F.

ITW Construction Products producerer primært søm samt coater skruer. 

ITW Construction Products bliver af Frank Flint fremhævet for at være en arbejdsplads, hvor der er et fantastisk samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. De kan i mindelighed drøfte både stort og småt og finde fælles løsninger på de udfordringer, som virksomheden står over for.

En af de udfordringer har været en stor turnaround i virksomheden, hvor virksomhedens samarbejdsudvalg tog del i processen med at finde ind til ITW Construction Products’ kerneværdier.

Samarbejdsprisen

Nominering til CO-industris Samarbejdspris

Er du tillidsrepræsentant, og har din arbejdsplads et særligt godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, så kan du nominere arbejdspladsen til CO-industris Samarbejdspris.

Det er ikke længere muligt at nominere sin virksomhed til CO-industris Samarbejdspris 2024.

Men du kan udfylde dette nomineringsskema og sende det til os. Så kommer din virksomhed med i kampen om CO-industris Samarbejdspris 2025.

 

Læs mere om CO-industris Samarbejdspris

Resultatet blev fuld automatisering af produktionen. En beslutning, som nu har medført, at virksomheden henter flere opgaver hjem, som tidligere var blevet outsourcet til udlandet.

Automatiseringsprocessen og den deraf følgende tilpasning af produktionen krævede et tæt samarbejde, så medarbejderne følte sig trygge i processen, selv om forventningen var, at der skulle afskediges medarbejdere. Gennem omplacering og efteruddannelse er antallet af afskedigelser skåret kraftigt ned.

Samtidig er medarbejderne løbende blevet uddannet til at kunne håndtere den nye teknologi. Holdningen i virksomheden er, at de hellere vil opkvalificere deres egne folk end erstatte dem med udefrakommende. Desuden bliver alle medarbejdere opfordret til løbende at efteruddanne sig. Virksomheden mener, at det er vigtigt, at medarbejderne holder deres værdi på arbejdsmarkedet og har gode muligheder for at finde et nyt job, hvis de skulle miste deres nuværende.

ITW Construction Products sætter desuden deres medarbejderes trivsel højt. De har en bred paraply af medarbejdergoder lige fra ikke-rygerkurser over bogklub til slankehold. Samtidig er der fokus på diversitet og inklusion, fordi de mener, at alle skal kunne komme på arbejde som dem, de er.

 

Cimbria Manufacturing A/S

Cimbria Manufacturing A/S i Thisted blev indstillet af Metal-tillidsrepræsentant Kim Andreasen på vegne af alle tillidsrepræsentanterne fra Dansk Metal, 3F og Teknisk Landsforbund.

Cimbria Manufacturing A/S producerer udstyr og løsninger til håndtering af korn, frø og fødevarer. 

Tillidsrepræsentanterne indstillede deres arbejdsplads, fordi ”Vi har et godt samarbejde på alle måder”.

Cimbria Manufacturing A/S har fået hjælp fra TekSam til at stille skarpt på samarbejdsudvalgets rolle, og det har givet et meget bedre samarbejde i udvalget, hvor det nu handler om dialog frem for kun information.

Det samarbejde danner blandt andet grundlaget for, at virksomheden med succes kan håndtere store forandringer i organisationen – både nu og i fremtiden. Som noget helt konkret arbejder virksomheden lige nu med at udvikle en personalehåndbog, som så vidt muligt skal sammensmelte tre forskellige personalepolitikker – en opgave, som stiller krav til netop dialog og samarbejde i udvalget.

Virksomheden har med succes gennemført et undervisningsforløb, hvor alle medarbejderes niveau i dansk, matematik og engelsk er blevet screenet, hvorefter undervisningen foregik som holdundervisning. Forløbet var arrangeret af tillidsrepræsentanterne i forbindelse med en kortvarig nedgang i produktionen.

Cimbria Manufacturing A/S har en klar holdning til at have lærlinge og forsøger at have en konstant tilgang af lærlinge, så antallet ligger omkring de 20-30 i uddannelsesforløb. Virksomheden har et godt ry blandt de unge i lokalområdet og er blandt andet godt søgt af kvindelige lærlinge, hvilket også er helt i tråd med virksomhedens politikker om mangfoldighed, lighed og inklusion. Virksomheden ser lærlingene som en naturlig måde at holde fødekæden til produktionen ved lige. Derfor lønner de også deres lærlinge godt.

VIL DU VIDE MERE?