Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Rapport sætter fokus på arbejdsulykker

Ny rapport fra Arbejdsmiljørådet samler viden om at nedbringe antallet af arbejdsulykker.

Hver dag året rundt sker der flere end 100 arbejdsulykker i Danmark. Det bliver til over 40.000 arbejdsulykker om året, og industrien er desværre godt repræsenteret i statistikken.

Især metal- og maskinbranchen skiller sig ud i industrisektoren ved at have et stort antal ulykker. Alene fra 2008 til 2013 døde 10 mennesker, mens de var på arbejde i metal- og maskinbranchen.

De mange arbejdsulykker har fået Arbejdsmiljørådet til at offentliggøre rapporten ”Rapport om arbejdsulykker og forebyggelse”, der samler den nyeste viden på området.

Rapporten viser, at forebyggelse af arbejdsulykker ikke er et entydigt svar og en firkantet kasse, der passer ned over alle områder og brancher. Derimod indeholder forebyggelse mange aspekter og nuancer, som kræver forskellige tilgange og løsninger. Rapporten viser også, at der findes flere forskellige og nye veje at gå, når antallet af arbejdsulykker skal nedbringes.

 

Understøtter positiv udvikling

- Jeg er glad for, at vi i Arbejdsmiljørådet med denne nye rapport sætter fokus på arbejdsulykker. Selv om Arbejdstilsynets seneste status viser, at der er sket en nedgang i de alvorlige arbejdsulykker, så sker der fortsat hvert år ulykker på de danske arbejdspladser. Derfor har det høj prioritet hos Arbejdsmiljørådet, at den positive udvikling understøttes, så antallet af arbejdsulykker bliver nedbragt, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet.

Rapporten indeholder fem forskellige artikler, der både handler om arbejdsulykkernes omfang og karakter, viden om forebyggelsesstrategier og hvad der positivt forebygger ulykker. Samtidig er der også en beskrivelse af, hvad byggeriet har gjort for at forebygge alvorlige arbejdsulykker. Ligesom der er en rapport fra Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats.

- Artiklerne i rapporten peger på nye veje i forhold til forebyggelse af arbejdsulykker, men også på værdien af for eksempel samarbejde og formidling. Jeg ser frem til, at vi i fællesskab kan bringe nogle af disse elementer i spil, siger Lisbeth Lollike.

Du kan læse hele rapporten her

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?