Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Vestas i Hammel får CO-industris Samarbejdspris 2018

Tillid, ærlig dialog og et velfungerende samarbejdsudvalg, der gør brug af alle parters ekspertise, er årsagen til, at Vestas Manufaturing A/S i Hammel modtager CO-industri Samarbejdspris 2018.

Vestas Manufacturing A/S i Hammel har Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Derfor er virksomheden modtager af CO-industris Samarbejdspris 2018.

Ledelse og medarbejdere får prisen, fordi de i et tæt samarbejde i både samarbejdsudvalget og i hverdagen har fokus på det psykiske arbejdsmiljø og uddannelse. Der er lavt hierarki, tillid samt en åben og ærlig dialog. Både ledelse og tillidsrepræsentanter prioriterer at sætte handling bag ordene.

CO-industris Samarbejdspris 2018 blev overrakt den 5. november på Vestas Manufacturing A/S i Hammel. Overrækkelsen blev indledt med en rundvisning på virksomheden, hvor næstformand i CO-industri og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen, Henrik Jensen, organisationssekretær i CO-industri, og Dennis Jensen, områdeleder i CO-industri, fik et indblik i produktionen. Fabrikschef Mikael Rye Kristensen og fællestillidsrepræsentant Brian Tøfting (Dansk El-Forbund) viste blandt andet, hvordan virksomheden i øjeblikket er ved at udvide med både nye produktionslinjer til printplader og flere testcentre til de convertere, som bliver samlet i produktionen. Converteren er den del af vindmøllen, som omdanner vindenergi til strøm.

 

SU FORMER ARBEJDSPLADSEN

Samarbejdsprisen blev overrakt i selskab med hele samarbejdsudvalget på virksomheden, der har cirka 760 medarbejdere. Samarbejdsudvalget spiller nemlig en afgørende rolle for, at Vestas Manufacturing i Hammel er valgt som modtager af CO-industris Samarbejdspris 2018.

CO-industris Samarbejdspris

CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse af virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanten får desuden 5.000 kroner til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industriforbund.

(Opdateret 2020)

- Samarbejdsudvalget er der, hvor den gode arbejdsplads bliver formet, og hvor virksomhedens robusthed bliver styrket. Derfor glæder det os, at Vestas Manufacturing A/S i Hammel forstår at bruge samarbejdsudvalget til netop det, som det er skabt til – nemlig at informere hinanden og inddrage medarbejderne, inden de endelige beslutninger bliver truffet. Virksomheden værdsætter medarbejderrepræsentanternes holdninger og ideer, og det sætter vi pris på, sagde Mads Andersen i sin tale ved overrækkelsen.

Samarbejdsudvalget på Vestas Manufacturing A/S i Hammel har blandt andet besluttet at lave minitrivselsundersøgelser en gang i kvartalet for løbende at tage temperaturen på, hvordan medarbejderne har det. Managere og teamledere er uddannet i trivselsledelse, så der er fokus på trivsel helt ude hos den enkelte medarbejder i produktionen. Og der er nedsat et team af psykiske førstehjælpere, der er opmærksomme på, at det kan være svært at søge hjælp, når det er psyken, der er kommet til skade.

 

SAMARBEJDE, NÅR DET ER SVÆRT

Samarbejdsudvalget og ikke mindst samarbejdet mellem ledere og tillidsvalgte var også i spil, da Vestas Manufacturing A/S for kort tid siden måtte afskedige 81 medarbejdere i forbindelse med en sparerunde.

- Det er jo nemt at have et godt samarbejde, når solen skinner og alt går godt. Det er i krisetider, det gode samarbejde virkeligt bliver sat på prøve. Det er aldrig rart at sige farvel til gode kolleger. Men med en god fratrædelsespakke har Vestas Manufacturing A/S i Hammel alligevel formået at tage værdigt afsked med de berørte medarbejdere, så de kan komme godt videre i deres arbejdsliv. Og I har et vågent øje på de resterende medarbejdere og sikrer jer, at de føler sig som en del af en virksomhed i udvikling, sagde Mads Andersen.

Han hæftede sig også ved, at virksomheden har fokus på løbende opkvalificering af medarbejderne, og ufaglærte medarbejdere har mulighed for at blive faglærte med fuld løn under uddannelsen.

Samtidig beskrives samarbejdet i dagligdagen som tillidsfuldt og præget af et lavt hierarki, hvor udfordringer løses i en god og ligeværdig dialog.

 

FÆLLES MÅL ER GRUNDSTENEN

Både Brian Tøfting og Mikael Rye Kristensen gav ved overrækkelsen udtryk for, at de er stolte over at modtage CO-industris Samarbejdspris – særligt i betragtning af, at virksomheden lige har været ude i en fyringsrunde.

- Både ledelse og tillidsrepræsentanter har det fælles mål, at vi gerne vil sikre en god og velfungerende arbejdsplads langt ud i fremtiden. Så kan der være op- og nedture, med- og modvind hen mod det fælles mål, og vi kan have divergerende holdninger om vejen dertil, men så længe vi reflekterer og lytter til hinandens holdninger, så er jeg sikker på, at vi nok skal nå hen til det fælles mål, som er selve grundstenen for det gode samarbejde, sagde Brian Tøfting, der har indstillet Vestas Manufacturing A/S i Hammel til prisen, ved overrækkelsen.

Også Mikael Rye Kristensen pegede i sin tale på, at enigheden om et fælles mål har været med til at sikre det gode samarbejde gennem den svære situation at skulle afskedige 81 medarbejdere.

- Prisen kommer ikke til at ændre på, hvordan vi samarbejder, men den vil helt sikkert skærpe vores opmærksomhed på, hvorfor samarbejdet er så vigtigt, som det er, fastslog han.

CO-industris Samarbejdspris er en statuette udført af kunstneren Stiig Kalsing. Samtidig modtog Brian Tøfting 5.000 kroner, som kan bruges til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industriforbund. Pengene har han og hans tillidsrepræsentantkolleger valgt at donere til Børns Vilkår.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?