Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

ARTIKLER & NYHEDER

Virksomhedens samfundsansvar på spil

Nyt spil sætter gang i dialog om CSR fra flere forskellige synsvinkler. Spillet blev præsenteret på folkemødet på Bornholm.

Skal virksomheden købe dyrt, men miljørigtigt eller billigt og forurenende?

Accepterer du, at medarbejderne ikke vil arbejde sammen med en kollega af anden etnisk oprindelse end dansk, eller gør du dem opmærksom på virksomhedens antidiskriminationspolitik?

Og er det o.k. at tage imod et todages arrangement med fly, middag og overnatning for dig og din ægtefælle, hvis du lige om lidt skal forhandle ny kontrakt med værten?

Disse og mange flere dilemmaer om virksomhedens samfundsansvar vil tillidsvalgte i fremtiden møde, når de deltager i uddannelse af medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, den nye CSR-uddannelse på LO-skolen Konventum og på tillidsrepræsentantuddannelsen.

 

Obs på forskellige roller

Her vil de nemlig få mulighed for at spille det nyudviklede spil, ”CSR på spil”, som tager en række dilemmaer vedrørende Corporate Social Responsibility (CSR) op til debat.

Spillerne bliver tildelt forskellige roller som for eksempel aktionær, kunde, tillidsvalgt og lokalsamfund, fra hvis synsvinkel de skal argumentere i forhold til de forskellige dilemmaer.

- Spillet er en rigtig god måde at få forståelse for, hvilke interesser der spiller ind, når der skal træffes beslutninger. For pludselig skal du som tillidsvalgt argumentere ud fra de interesser, som for eksempel en aktionær kunne have i et bestemt dilemma, forklarer Jørn Larsen, områdeleder i CO-industri.

CO-industri har i samarbejde med LO-skolen Konventum udviklet spillet på baggrund af FN’s 10 principper fra Global Compact.

- Vi håber, at spillet vil være med til at styrke de tillidsvalgte i de daglige forhandlinger på arbejdspladsen, fordi de på forhånd tænker over de andres bevæggrunde for at gøre, som de gør. Den tillidsvalgte kan på den måde få et mere forberedt forløb med større forståelse for de andre aktørers roller – naturligvis uden at give køb på deres egen identitet, siger Jørn Larsen.

 

Spil på folkemøde

CSR-spillet blev første gang præsenteret for offentligheden på folkemødet på Bornholm, hvor det var muligt for deltagerne at prøve spillet og tage stilling til de forskellige dilemmaer. På folkemødet var CO-industri og LO-skolen Konventum også værter ved et dialogmøde, hvor Kim Haggren, underdirektør i DI, Esben Rahbek G. Pedersen, professor ved CBS, og Bibi Bang, arbejdsmiljørepræsentant ved Sodexo, Københavns Lufthavn, diskuterede medarbejdernes roller som interessenter i udviklingen og implementeringen af virksomhedernes CSR-politik.

CO-industris medlemmer vil første gang kunne møde spillet på A/S-topmødet den 23. november 2016.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?