Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

Spørgsmål & svar om seniorordning

Her kan du læse nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om seniorordning.

Her kan du læse nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om seniorordning. For de gældende bestemmelser henvises til Industriens Overenskomst § 33 og i Industriens Funktionæroverenskomst § 12, stk. 18.

Hvem kan komme på seniorordning?

Alle, der har fem år eller mindre til deres folkepensionsalder, har ret til seniorfridage.
 

Kan du selv bestemme, hvornår du vil holde fri?

Du kan ikke helt selv bestemme. Du skal finde ud af sammen med din leder, hvornår du kan placere dine seniorfridage. Det kan for eksempel være hele fridage på forskellige dage og/eller i sammenhæng eller som en nedsættelse i den ugentlige arbejdstid alt efter, hvad der passer for dig og ledelsen. Det skal aftales senest 1. august i forhold til det kommende ferieår – med mindre I aftaler andet.

Hvordan bliver seniorfridagene finansieret?

Du kan bruge Fritvalgs Lønkontoen, som bliver reduceret med et beløb svarende til løn under sygdom. Du kan også konvertere noget af pensionsbidraget til løn. Der skal blot som minimum være en indbetaling til pensionen, som dækker forsikringsordningerne og administrationen. Du kan lave en beregning på ’Min side’ på industrienspension.dk.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?