Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

Spørgsmål & svar om seniorordning

Her kan du læse nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om seniorordning.

Her kan du læse nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om seniorordning. For de gældende bestemmelser henvises til Industriens Overenskomst § 25, stk. 9 og i Industriens Funktionæroverenskomst § 4, stk. 8.

Hvem kan komme på seniorordning?

Alle, der har fem år eller mindre til deres folkepensionsalder, har ret til at blive omfattet af seniorfridagene.
 

Kan man selv bestemme, hvornår man vil holde fri?

Man kan ikke helt selv bestemme. Du skal finde ud af sammen med din leder, hvornår du kan placere den nedsatte arbejdstid. Det kan for eksempel være hele fridage på forskellige dage og/eller i sammenhæng eller som en nedsættelse i den ugentlige arbejdstid alt efter, hvad der passer for medarbejderen og ledelsen. Det skal aftales senest 1. august i forhold til det kommende ferieår – med mindre andet aftales.
 

Hvordan bliver seniorfridagene finansieret?

Man kan bruge Fritvalgs Lønkontoen, som bliver reduceret med et beløb svarende til løn under sygdom. Man kan også konvertere noget af pensionsbidraget til løn. Der skal blot som minimum være en indbetaling, som dækker forsikringsordningerne og administrationen. Man kan lave en beregning på ’Min side’ på industrienspension.dk.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?